Verhoilijan matkassa

Kannattaisiko verhoilla?

Sunnuntai 9.9.2018 klo 22:11 - Maija Nurmi

No mutta kannattaako tätä verhoilla ollenkaan...?

Olet pohtinut olohuonettasi pitkään. Sinulle rakkaasta huoneesta löytyy mieluisat huonekalut, mutta sohva näyttää jo parhaat päivänsä eläneeltä, kangas on nyppyyntynyt, venynyt ja väri ei miellytä sinua enään ollenkaan.

verhot olet vaihtanut jo monesti, kaupan sisustustyynyt ole järjestellyt myös sadatta kertaan sohvan päälle, jotta sohva näyttäisi uudelta ja pirteältä.

Istut sohvallesi tyynyjen ja vilttien väliin ja otat kupin kuumaa lempiteetäsi. Huomaat kuitenkin istuessasi sohvalle teekuppisi läikähtäneen, sillä vaahtomuovit sohvastasi on jo antaneet periksi ja tunnet peffan alla sen kuopan.

Mitä tehdä? Selaat mainoksia huonekaluista, toteat että kaikki muutkin huonekalut menisivät uusiksi, sillä tunnet sen kuuluisan lumipalloefektin.

Verhoilija, voisiko hän auttaa minua?

Tasta_lahdettiin.JPG

Kyllä ja mielellään auttaakin.

Egoloogisuus on minulle ensimmäinen tärkeä näkökulma tässä työssä. Media antaa meille jatkuvasti ärsykkeitä kuluttamisesta, mikä on rakennettu halvan hinnan perään."OSTA KAKSI SAAT KOLMANNET KAUPANPÄÄLLE" ajatusmaailma jyllää. "Tämähän maksaa vaan 5e tämä paita, ei tämän tarvitse kestää kuin hetken.

Kaikki tuo jätemäärä mitä meiltä ihmisiltä syntyy, on hävitettävä johonkin. Verhoilijana lähden miettimään sinulle uudet materiaalit. Mietin aina sinun kansasi käyttötarkoituksen mukaan huonekalusi. Jos kyseessä on vanhempi ihminen pehmusteet valitaan jämäkämmäksi, jotta henkilön on helpompi nousta sohvalta.

Jos omistat lemmikkieläimiä, otan huomioon materiaalin ja verhoilukankaan. Se kuuluisa kysymys... Mikä on kissan kestävä kangas..?Lapsiperheille sohvaan on järkevä vaihtoehto verhoilla irrotettavat istuinpäälliset pesua helpottamaan.

Verhoilukangas kruunaa sohvasi. Valinta on joskus vaikeata, mutta niin ihanaa. Minkä tuntuman haluaisit? Samettia, puuvillaa, plyysiä... Kukkia, raitoja, graafista vai yksiväristä. Tässä kohtaa autan sinua. Monesti annan asiakkaalle kangasmalleja kotiin lainaksi, jotta saisit mielikuvan tulevasta huonekalustasi. Myös kodin valaistus vaikuttaa miltä kangas näyttää kodissasi.

MAANANTAI.JPG

Jokainen verhoilutyö on omanlaisensa, uniikki, yksilöllinen sinun kotiisi sopiva.

Kun sohvasi täyttää sinun käyttötarkoituksen mukaiset vaatimukset kyllä, silloin se on kannattavaa verhoiluttaa.

Ikkunan_alla.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: egoloogisuus, uusi, sohva, huonekalu, vanha

Se olen minä....

Sunnuntai 9.9.2018 klo 16:31 - Maija Nurmi

No vihdoin...

Ajatukset blokin aloittamisesta ja kirjoituksista on pyörinyt jo vaikka kuinka kauan pään sisälläni. Miten se aloittaminen voi olla joskus niin vaikeaa, vaikka minullahan on satoja ideoita mielessäni? Mutta nyt on se hetki ,kaunis lämmin syyskuinen sunnuntai, melkein kuin intiaanikesä...

Verhoilija Maija Nurmi. Minun kanssani tulet seuraamaan työtäni, arkeani verstaalla  josku välähdyksiä kodistani ,tekstiilien maailmaa, ajatuksia yrittäjyydestä, tietoa huonekaluista, artikkeleita...asioita mitkä täyttävät minun arkeni verhoilijan työssä.

Kuka näiden sanojen ja kirjoitusten takana on?

Verhoilija Maija Nurmi. Melkein koko elämäni olen ollut tekemisissä jollain tavalla tekstiilien, kankaiden, kaavojen ja värien parissa. Lapsuuden kodissa nämä asiat tulivat tutuksi vanhempani ammattini puolesta.

 Tein kuitenkin ensin oman matkani muiden ammattien parissa, ennen kuin ymmärsin mitä loppupelissä haluan tehdä työkseni. Kouluttauduin verhoilijaksi  ja valmistuin ammattiini vuonna 2016.

 Yritykseni perustin heti valmistumisen jälkeen. Mutta kun tuo oppi ei ojaan kaada niin,tälläkin hetkellä suoritan yrityksen ohella kisällin ammattitutkintoa.

Olen myös äiti kahdelle pienelle lapselle ja vaimo. Perheeltä saamani tuki ja kannustus on ollut korvaamaton. Sanotaan että jokaisen menestyvän miehen takana on kannustava vaimo, mutta kyllä se menee myös toisinkin päin. Tervetuloa matkaani…

 toita_tehdaan.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: verhoilija, ammatti, työni, verhoilijamaijanurmi